• Huippunopea valokuituverkko nyt tulossa Pälkäneelle!

  • Rakennamme uudenlaista verkkoa juuri sinulle!

Tietoa verkosta

Miksi valokuitua rakennetaan?

Toimiva yhteys on jokaisen oikeus

Kuituliittymä on jokaisen kodin perusliittymä, aivan kuten sähkö-, vesi- ja puhelinliittymäkin ja se nostaa asuntosi arvoa. Valokuituliittymä ei ole pelkästään nettiyhteyksiä varten, vaan se mahdollistaa aivan uudenlaisten palvelujen käyttämisen.

Pälkäneen Valokuitu Oy tuo valokuituyhteyden kotiisi saakka hinnan pysyessä kaikille samana jos maanrakennustöitä on alle 500 metriä lähimälle liityntäpisteelle. Tilaamalla liittymän ajoissa, olet suoraan vaikuttamassa yhteyden saatavuuteen kylälläsi ja omalta osaltasi edesauttamassa maaseudun tulevaisuutta. Valokuitu on ainut keino varmistaa, että myös harvaan asutulla myös Pälkäneen ympäristössä pysytään tietoyhteiskunnan kehityksessä mukana.

Huippunopea Internet

Valokuitu mahdollistaa huippunopean 100M nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin. Koska kehitys ei lopu tähän, rakennetaan verkko jo alusta asti mahdollistamaan myös 1000M yhteydet.

Pitää muistaa, että käytännössä nopeutta tärkeämpää on valokuidun luotettavuus ja yhteyden tasalaatuisuus – yhteys toimii aina. Tulevaisuudessa nopeudet nousevat ja nykyisten nopeuksien hinnat sitä myöten laskevat.

Koe TV uudella tavalla

Laajakaista-TV:llä voit katsoa ohjelmat silloin kun itse haluat. Se tuo haja-asutusalueille runsaan valikoiman maksuttomia ja maksullisia TV-kanavia ja mahdollistaa HD-teräväpiirtolähetykset. Lähetysten vastaanottamiseen ei tarvita antennia vaan lähetykset välitetään internet-liikenteenä.

Monissa laajakaista-TV-palveluissa kaikki kanavat tallentuvat automaattisesti jopa kaksi viikkoa taaksepäin, joten voit katsoa ohjelmasi silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Verkossa toimivista palveluista on helppoa ja edullista vuokrata elokuvia, sarjoja, dokumentteja ja lastenohjelmia – totta kai teräväpiirtolaadulla ja ilman ärsyttäviä mainoksia.

Valokuitu mahdollistaa myös nämä

Huomisen palvelut

Vielä 10 vuotta sitten nettiä käytettiin kodeissa puhelinmodeemien välityksellä. Mieti miten esimerkiksi Google, Wikipedia, Facebook, verkkopankkipalvelut ja Youtube ovat muuttaneet elämäämme aivan viime vuosien aikana. Uusia palveluja syntyy verkkoon jatkuvasti lisää – kehitys kiihtyy koko ajan.

Vanhuspalvelut

Kotona asuva vanhus tarvitsee tukea, turvallisuutta ja virikkeitä. Valokuidun avulla voidaan järjestää kaikkea tätä ja enemmänkin.

Juankoskella on jo aloitettu etäkotipalvelun tarjoaminen syrjäseutujen ikääntyville helppokäyttöisillä näköpuhelimilla. Palvelun avulla kotipalvelun henkilöstö voi videoneuvotteluyhteyden kautta olla yhteydessä vanhukseen vaikka useita kertoja päivässä. Ilman valokuitua palvelua ei voitaisi toteuttaa, koska yhteyden on oltava luotettava.

Terveydenhuolto

Valokuidun mahdollistama videokuvayhteys tuo terveyspalvelut tulevaisuudessa kotiin ja etäsairaanhoito on valokuituyhteyksien ansiosta arkipäivää jo esimerkiksi Oulun seudulla.

Terveydenhoitajan kotikäynnillä voidaan olla kuvapuhelinyhteydellä kontaktissa erikoislääkäriin missä tahansa. Tuntuma tällaisissa tilanteissa on valokuituyhteydellä niin hyvä, että asiakkaat usein unohtavat keskustelevansa lääkärin kanssa etänä.

Etäopetus ja koulu

Etäopetus antaa mahdollisuuden tasa-arvoiseen opiskeluun kotipaikasta riippumatta. Oppilaitokset hyödyntävät nopeaa nettiyhteyttä tarjoamalla uudenlaisia tapoja opiskella, esimerkiksi kielikursseille voi osallistua kotoa. Valokuituliittymän tilaajana olet mukana mahdollistamassa erilaisia kurssivalintoja myös kyläkouluille.

Yritykset maaseudulla

Valokuitu on haja-asutusalueilla yritykselle jopa elintärkeä. Sen avulla päivittäinen yhteydenpito, markkinointi, tiedonsiirto ja sähköisten palveluiden käyttö onnistuvat katkoksitta. Esimerkiksi nopeaa tietoliikenneyhteyttä vaativat videoneuvottelut ovat mahdollisia vain valokuidulla.

Etävalvonta

Erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopean yhteyden kautta luotettavasti. Nettiyhteydellä maatalousyrittäjä voi mistä tahansa tarkistaa, että navetassa kaikki on hyvin. Samoin loma-asuntoa voidaan luotettavasti valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla. Samalla voidaan tietenkin säätää lämpötiloja tai vaikka valaistusta.

Ajankohtaista

Tapahtumat