Valokuitu on hiuksenhieno lasista vedetty kuitu, jota pitkin tietoa siirretään laservalon avulla. Valokuidun tiedonsiirtokyky on valtava - eli netti nopea ja varma.

Valokuidun avulla sähköisten palvelujen käyttö onnistuu tänään ja huomenna. Etäisyys tai yhtäaikaisten käyttäjien määrä ei vaikuta yhteyden laatuun tai nopeuteen. Valokuitu mahdollistaa huippunopean nettiyhteyden, joka on yhtä nopea sekä kotoa verkkoon että verkosta kotiin päin. 100M liittymä on nykyhetken suosikki, mutta kuidullahan saa vaikka 1000M liittymän jo tänään. Valokuitu on tämän päivän ylivoimaisin tiedon siirtämisen tekniikka.

Pälkäneen Valokuitu Oy tuo valokuituyhteyden kotiisi saakka. Varaa valokuitu nyt!

Mitä valokuitu mahdollistaa?

Etätyö

Kevät 2020 mullisti suomalaisen etätyökentän. Noin puolet etätöitä tehneistä haluaisi tehdä niitä myös jatkossa. Luotettava ja tasalaatuinen tietoliikenneyhteys mahdollistaa etätyöt muutenkin kuin poikkeusoloissa paitsi sieltä kuuluisalta mökin laiturinnokalta, myös omasta kodista käsin – niin maaseudun haja-asutusalueilta kuin taajamistakin. Kuidulla ruuhka-aikoja ei ole: yhtäaikaisten käyttäjien määrä naapurustossa ei vaikuta käytössäsi olevaan nopeuteen.

Viihde ja pelaaminen

Pelaaminen, elokuvat, sarjat ja musiikki ilman pätkimisiä riippumatta vuorokaudenajasta. Valokuidussa riittää kaistaa kodin jokaiselle netinkäyttäjille, vaikka älylaitteet lisääntyvät, televisioiden kuvanlaatu paranee, pelaaminen siirtyy pilveen ja uudet palvelut vaativat kodin yhteyksiltä koko ajan enemmän.

Yritykset maaseudulla

Valokuitu on monelle maaseudun yritykselle elintärkeä. Sen avulla päivittäinen yhteydenpito, markkinointi, tiedonsiirto ja sähköisten palveluiden käyttö onnistuvat katkoksitta. Edulliset kiinteistöt ja toimiva perusinfra mahdollistavat myös uusien, ei-paikkasidonnaisten yritysten sijoittumisen maaseudulle ja kyliin.

Ikäihmisten palvelut

Kotona asuva vanhempi ihminen tarvitsee tukea ja yhteydenpitoa. Vanhusten asuminen maalla omassa kodissaan mahdollistuu, kun yhteydenpito terveydenhoitoon, monenlaisiin palveluihin ja läheisiin onnistuu usein, nopeasti ja varmasti etäyhteyksien kautta.

Terveydenhuolto

Terveydenhuollon etäratkaisut kehittyvät jatkuvasti ja niiden saatavuus laajenee sekä yksityisen että julkisen terveydenhuollon puolella. Etäsairaanhoito on valokuituyhteyksien ansiosta arkipäivää jo nyt. Huomionarvoista terveyden kannalta on myös se, että kuitu ei säteile, sillä kuidussa siirtyy vain valoa.

Etäopetus ja koulu

Etäopetus antaa mahdollisuuden tasa-arvoiseen opiskeluun kotipaikasta riippumatta. Oppilaitokset hyödyntävät nopeaa nettiyhteyttä tarjoamalla uudenlaisia tapoja opiskella. Valokuituyhteys mahdollistaa lähes rajattomat opiskelumahdollisuudet kotoa käsin lukiokursseista yliopisto-opintoihin Suomessa ja ulkomailla.

Älykäs koti

Esineiden internet on tätä päivää. Yksinkertaisimmillaan älykodista puhuttaessa kyse on sovelluksella etäohjattavista laitteista, kuten valaisin- tai lämmitysjärjestelmistä, jotka viestivät toistensa kanssa verkon yli. Ruokaa automaattisesti tilaavat jääkaapit, sisäilman laatua valvovat ilmastointijärjestelmät ja pölynimurit voivat piankin olla osa arkeamme.

Etävalvonta

Erilaiset turvallisuutta lisäävät etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat nopean yhteyden kautta luotettavasti. Nettiyhteydellä maatalousyrittäjä voi mistä tahansa tarkistaa, että navetassa kaikki on hyvin. Samoin loma-asuntoa voidaan luotettavasti valvoa kuituyhteydellä joko kameravalvontana, tai erilaisilla liike-, lämpö- ja kosteusantureilla. Samalla voidaan myös säätää lämpötiloja tai vaikka valaistusta.

Virtuaalitodellisuus

Virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja laadukkaan 360°–sisällön suoratoiston yleistyessä myös nettiyhteydelle asetetut vaatimukset kasvavat. 360°–sisällön suoratoisto todentuntuisena ja HD-tasoisena vaatii tietoliikenneyhteydeltä tasalaatuista 80 – 100Mbps nopeutta. Valokuidulta se onnistuu.

Huomisen palvelut

Kauas on tultu niistä päivistä, kun nettiä käytettiin puhelinmodeemilla ja sivun latausta sai odotella minuuttikaupalla. Tuosta ajasta ei ole kuitenkaan edes kahtakymmentä vuotta. Some syntyi vasta kymmenen vuotta sitten ja suoratoisto on toiminut oikeasti vasta muutaman vuoden ajan. Kuvittele, millaisia palveluja meillä tulee olemaan vuonna 2025, tai 2060! Vuosikymmeniä kestäväksi rakennettu valokuituliittymä mahdollistaa niiden käytön myös silloin.

Toimiva yhteys on jokaisen oikeus

Kuituliittymä on jokaisen kodin perusliittymä, aivan kuten sähkö- tai vesiliittymäkin. Se myös nostaa asuntosi arvoa. Valokuituliittymä ei ole pelkästään tämän päivän nettiyhteyksiä varten, vaan se mahdollistaa tulevaisuuden palvelujen käyttämisen. Valokuitu on tehokas keino varmistaa, että pysyt mukana osana nopeasti kehittyvää tietoyhteiskuntaa - riippumatta siitä, missä päin Pälkänettä asut. Varaa valokuitu nyt!